Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 00:32

Έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος Διασύνδεσης του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάϊμερ στην Κοζάνη

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00, στα γραφεία του Κέντρου Ημέρας, επί της οδού Φιλίππου Β΄ 7, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Προγράμματος Διασύνδεσης του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάϊμερ με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) στην Κοζάνη, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάϊμερ.

Το Πρόγραμμα Διασύνδεσης του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάϊμερ υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ και έχει στόχο το συντονισμό και τη συνεργασία των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε πάσχοντες από άνοια-Αλτσχάϊμερ, με τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας ηλικιωμένων, των Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) και ειδικότερα:

• Την ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευση (on the job training) επαγγελματιών υγείας των Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η. στην πρόληψη και την ανίχνευση των διαταραχών άνοιας και στην φροντίδα των πασχόντων από άνοια-Αλτσχάϊμερ.

• Την ανάπτυξη – λειτουργία Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η. που προωθούν την ενσωμάτωση πασχόντων από άνοια-Αλτσχάϊμερ, στην καθημερινότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ενημέρωση του κοινού, από τους επαγγελματίες υγείας του φορέα μας και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τις υπηρεσίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας.

Όλες οι υπηρεσίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάιμερ, παρέχονται εντελώς δωρεάν.