Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 00:25

Εγκαίνια Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάϊμερ

Την  Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00 , στα γραφεία του Κέντρου Ημέρας, επί της οδού Φιλίππου Β΄ 7, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάϊμερ που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ.

Σκοπός του Κέντρου Ημέρας, είναι η οργάνωση και η εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων για τα άτομα με διαγνωσμένη νόσο Αλτσχάϊμερ ή και με άλλες μορφές άνοιας, που βρίσκονται στα αρχικά, μεσαία ή πιο προχωρημένα στάδια της νόσου.

Στις ομάδες εφαρμόζονται καθημερινά, εξειδικευμένα θεραπευτικά προγράμματα, με στόχο τη νοητική ενδυνάμωση των ασθενών, την κινητοποίησή τους και τη διατήρηση των δεξιοτήτων, καθώς και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη έμφαση, δίνεται στην πρόληψη, στην πληροφόρηση και στην ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών-φροντιστών των ανοϊκών ασθενών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας, σε θέματα σχετικά με την άνοια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ενημέρωση του κοινού, από τους επαγγελματίες υγείας του φορέα μας και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τις υπηρεσίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας.

Όλες οι υπηρεσίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Αλτσχάιμερ, παρέχονται εντελώς δωρεάν.